BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kawan2.. ;)

Saturday, June 13, 2009

Hari Ini..

Salaam..


Pagi, bangun mcm biasa. One weird habit yg mcm dah takleh elak is check hanfon bila bgn tdo. Ntah la apesal, mcm takde tujuan btol buat cmtu. Mungkin terfikir la kn kalo2 ad kwn msg hal2 penting ke, mtk tolong ke mse diriku terlena dibuai mimpi sblmnya. Ceh, konon la.. Tp actly dh mmg nasib kn dpt kwn2 yg suka msg lewat mlm/pagi buta tyme sy da tdo. Seriusly x kesah pon, I'm open for y'all :) Btw, back to cerita Hari Ini.. Dh bgn tdo tu (ni bgn tdo 2nd time sbb 1st time bgn nk solat je, smlm tdo lewat ah) tgk ad msg kt hanfon. From my bestfren, received at 2.19 am. Sayu ah baca msg dia, huuu~ Kwnku kandas lg.. Heh, bkn kandas test JPJ ke ape (tp mm dh kandas pon ritu kn? All d best re-test Khamis ni!) tp yg ni kandas laen. Kandas dlm love story nya. Ni bkn 1st time tp ku lihat dia spt sgt terkesan. Blog nya juga.. Sedih je ambient-nya. Hmm, even as a bestfren sy xtahu cane nk tenangkn dia. Mungkin biarkan shj dia tenangkn dri sendri, biar dia explore dri sdri. Aduhai, mslh hati & perasaan yg satu ni. Sy harap dia kuat, sbb dia mmg punya daya tahan yg kuat. Yes~ As ur bestfren, I'm here always here if u need me :)

Utk bestfren : "Bukankah dengan mengingati Allah hati akan tenang?"

Anyway, today me & my famly akan balik kL. Isnin ni adik2 da stat skola, umi da stat mengajar balik & ayah.. Eh, ayah takde cuti ah sbb dia kan bos hahaha (tu la jadi bos lagik..). Except my sis Huda sbb dia skul kt MRSM KT tu jah. Ayah kata nk gerak tgh hri after hantar Huda blik maktab tp tup2 delay ptg ni pulak. Haa, tak sampai hati nk tinggalkn adik awl2 kt cni la tu. Hee~ Btw, I've been in Terengganu for a week. Very blessful moment back here! Sedih nk tinggalkan dis place, feels like I belong here forever~ Spnjg hari2 ku d cni, sy jumpa highschool besfriends Nurulhuda & Nurul Izzati where we also kebetulan jumpa dgn kwn2 dari kelas sebelah, kelas 5A2, Yaya, Shera, Biah, Anis, Ifa, Kema kt A&W (me & Huda 5A1 while Zati 5A3 so 5A2 sebelah kelas kami la kn? hee~) Seronok jgk jumpa mereka yg dh lama x nmpk muka. Eh, knape muka korg cam x berubah sgt eh? Hehhe. Then, my aunts, uncles, cousins yg kecik2 dan besar2 dtg umah. Ya Allah, rindu sgt kt mereka neh~ Kalo nk tunggu raya baru leh jumpa mmg makan hati la diriku ini. Then, apa lagi ya.. Nk pikiaq sat. Hmm, ahha.. Dpt 2 gifts from 2 of my bestfrens. Zati bg tali gantung hanfon kaler pink strawberry dr Cameron Highlands & Is bg beg sandang kaler pink jugak dr Langkawi kot? Lupe ah, sbb dia beli beg tu dh lama gila tp x sempat2 nk bagi kt sy. Aritu pon his sister, Aifa, yg dtg kt A&W kasi beg tu sbb Is kne teman papa dia g kL. Terima kasih jgk kt Aifa sbb susa2 dt A&W dgn mama dia :) Pastu mse kt Ganu ad jgk lalu sekali kt tepi stadium yg runtuh. Masih kelihatan.. ngeri. But then, apesal ramai gila org kt situ? Igt ni tmpt pelancongan ke? Suka sgt depa dok tgk stadium yg runtuh tu, pelik ah pelik.. Plus, kt cni jugak sy dh memahirkan diri driving di bandar KT yg pelik tuh I mean jalan sehala. Huhu. Ok, yg ni cam kerek sket. Abaikan.. Hmm and the rest of my time here is history. Ala, duk umah la apa lagi. Hehe. Bila la boleh balik cni lagi ek? Very blissful ^_^

Cuti berbaki around sebulan lagi. Hmm.. Lovegame. (Eh, xde motif g tulis lovegame. Hahha..)

12 Comments:

izzati wahib said...

ku pun benci jalan sehala! bubye aten..

ainulhusna said...

huhu..
panjangnye cite2 ko.best2!!
ak ske org yg cite pase life diorg..
btw, nie first tyme ak singgah kt blog ko..

my little dittle minie corner..=) said...

mak cik!..
mekasih..
banyak2..
umm..=)..

zahin kasturi said...

nmpk mmg best dok t'ganu gayenye ye che aten...

XOXOyayaXOXO said...

bye ate,,
muke same je eh?
hihih
awekkk mude.hak2

ChE AtEn♥♥ said...

zati : hoho.. jom buat kelab benci jalan sehala. mogok kang baru tau =P jumpa lagi dear!

ainulhusna : terima kasih2~ blog ko pn mantopp jgk.. hmm, yg pjg2 tu meluahkan bakat membebel terpendam :)

my little dittle minie corner : no problem :)

zahin : btol3 encik zahin.. duk JB pon cam best gk en? eventho jalannye berbelit bak kata awk =P

yaya : jumpa lagi yaya dear~ hoho, yelahh tu, yaya awet muda sekali op =D

layyinulharir said...

salam ziarah aten~ (^^)
first tyme being here. hehe.
byk story eh. keep in touch!

p/s - benci bgt deh sama itu one-way. huhu. idop klab bnci jln sehala! haha.

ChE AtEn♥♥ said...

eh.. miera~
hehe.. thx thx thx dear~
kite mmg sekepale dr dulu, dr kelab benci kotak biru hinggalah benci jalan sehala~ kih3

zahin kasturi said...

betol3...mmg beruntung dok kat sini,tp sikit je la beruntungnye, kanan kiri org islam..adik yg kecik skali plk kamcing ngn atok sebelah rumah ni..hr2 dpt biskut la gula2 la..esok plk kene ikut beliau gi masjid..utk solat jumaat..masjid plk jauh..

ChE AtEn♥♥ said...

itulah namenye.. pengalaman hidup =D
evryting seems fine there for encik zahin, alhamdulillah~

zahin kasturi said...

betul tu..i try to make it easier..sy pn mls mak kluar rumah, dok je melangok kat rumah jadi maid and babysitter..sedang meniti hari nak balik tronoh

blackmore said...

tulisan kamu bagus...he...