BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kawan2.. ;)

Monday, December 7, 2009

Post yang Ke-101 :)

salaam..

nothing much to say.. this video seems nice, i dunno. terjumpa~
:)


video

Tuesday, December 1, 2009

Terima Seadanya :)


The most beautiful discovery true friends make is that they can grow separately without growing apart..

Been supporting me for quite a while, how i wish i could show my gratitude :)

Sunday, November 29, 2009

frustrated T_T

There must be another way
Cause I believe in taking chances
But who am I to say
What this girl has to do
God, I need some answers..

T_T

guess i shud wait for tomorrow, let's see what the x-ray will show~
and what the doctor has to say.

maafkan saya semua skuad KWD..
..maaf..

Wednesday, November 25, 2009

...........hehu..........

salaam~


smlm selasa kol 11.00am final exam abes~
skang neh dh cuti semester break~
skang neh kt umah :)
ad lam 4 hari ag b4 kne blik UTP utk trening KWD time cuti sem ni..
at least ad aktiviti to put my mind off things, is it?
and for the time being, i'm searching and revitalising~
rase cam ape ek, cam dedown dedown sket2.. hehu~
tara ku cha cha~ :P (Bila Larut Malam)
bagi mase. nk offline mode. wee~
^_^
family is the best.. secure.safe.serene.. (3S)
ntah ape update blog cmni.. org bace pon xde mood en? kui3~
Over N Out..

Salam Sayang,
Che Aten Humaira :)

p/s : spe2 nk g nengok New Moon sile ajak eh.. hee~ (speseli dedicated to Cik Tira!)

Tuesday, November 10, 2009

Imtihaan?

Salaam..

D malam ambang peperiksaan akhir semester Julai 2009, perbualan d Yahoo Messenger :

Aten: kabo ke umi esok along exam pukul 9 pagi~~~
BUZZ!!!
harry_production: umi kte
harry_production: ohh ye ahh..
harry_production: umi tnye sudah bersedia?
Aten: sedia atau tidak redah aje...
Aten: haha
Aten: sedia2
Aten: :)

Oh ye, itulah my lil brother. Baru habis PMR, online doplohpatjam je keje beliau.. Kalo chatting dgn adik, dia mcm xde perasaan je. Ceh, mentang2la kite ni kakak dia bkn awek cantek dkt skolah dia tuuu.. Oops~ Apela mengarut. Sambung study jom~

~Moga dipermudahkan buat SEMUA warga UTP yg amek final paper esk~
InsyaAllah :)

CHEMICAL ENGINEERING FLUID MECHANICS
hadam baik2 jgn smpai jeluak :D

Musim imtihaan.. satu cycle, pasti berakhir pastu dtg balik sem depan :P

Bagaimana, sudah sedia? Ayuh! Berubah sekarang :)

Friday, November 6, 2009

Dengan Nafas-Mu :)

Izinkan ku ucap kata taubat
Sebelum Kau memanggilku
kembali pada-Mu, menutup waktuku

Izinkan ku serukan nama-Mu
Sebelum nyawa dalam tubuhku
Kau ambil, kembali pada-Mu

Karna ku tahu, hanyalah pada diri-Mu
Tempatku mengadu, tempatku mengeluh
Di dalam doaku...

Dan demi nafas yang telah Kau hembuskan dalam kehidupanku
Ku berjanji, ku akan menjadi yang terbaik
Menjalankan segala perintah-Mu, menjauhi segala larangan-Mu
adalah sebaris doaku untuk-Mu

Dengan Nafas-Mu
~by Ungu~

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

..i want u to know that it doesn't matter where we take this road but someone's gotta go and i want u to move on so i'm already gone. you can't make it feel right when u know that it's wrong..

Friday, October 30, 2009

cant think of a title, name it what u like~

Jikalau ku anyam dan ku tempa awan gelap di keheningan malam ini menjadi ayat-ayat di hamparan angkasa langit meluas itu, adakah mungkin akan sempurna ayat ku nanti?

Adakah mungkin akan sampai ayat-ayat ini ke destinasi tertingginya?

heh.. jgn kau mengarut wahai che aten. ayat hyperbola sgt :P

-3 tests lagi-
#Isnin : Engineering Graphics
#Selasa : Structured Programming + Basic Islamic Studies (pd masa yg sama tp tempat berlainan, ohh bagaimana bagaimana..? rip my body. mane buleh~ T_T)

-2 presentations lg-
#Structured Programming project
#Islamic Studies 30 seconds presentation (kalo cmtu enuff u bg Salaam, introduce ur name, ur ID num then said "Wallahu'alam, tenkiyu." cukop 30s x? haha.) Presentation is on what way will u approach the non-Muslim~

~okay, just accept to endure it. u can duit. not money duit, you can DO IT~

..apabila dua hati bertemu atas satu matlamat kerana ALLAH, itulah kebahagiaan..
(saje.. nak tambah jugak :P)

Kepada sahabat2 lain, bittawfiq wannajah jugak ye :)
Allahumma najjihna fi kulli imtihaan fiddunya wal akhirah..
Ameen~

Salaam ^_^

p/s : org2 kt rumoh tgh waknape la mase ni.. teringat pulop~ dokleh homsik dokleh.. fokus2 :)

Sunday, October 25, 2009

Pintu Hati Part 2

"Sesungguhnya Allah melembutkan hati seorang lelaki sehingga cair seperti susu dan Allah juga mampu mengeraskan hati seorang lelaki seperti kerasnya batu."

(if i'm not mistaken the source is buku Umar al-Khattab - Reformis Dunia Islam)

*fikir dan ambil pengajaran*


p/s: tema post recently.. 'hati'. huhu. xde sebab, just posting.. moga bermanfaat pd yg menghayati :)




dah2, g smbung wat keje ke stdy ke plak.. Ijtahid wa la taksal~

Thursday, October 22, 2009

Pintu Hati

Salaam..


This morning when i woke up, i saw a new message alert on my phone. Opened it. Read it.. *sigh* Orang itu lagi.. Message received while i was asleep, rajennye antor msg pepagi bute tido lg baek daa.. But of course, as always, i didnt reply it. I wont reply any msg from that person. Ever. Dont wanna make thing much worse. But i feel like responding to that sms by writing something here. Well, i still hold the right to express my feelings on my blog right? All i have to say is...

Sekeping hati yg sudah lama tertutup dan masih lagi tertutup..
dan mungkin.. mungkin saja akan tertutup buat..
selamanya~

(credit to abg K yg kasi sy pinjam ayat ni, but i modified it a bit. huhu..)


Apakah yg kau cari? Dunia atau akhirat?
To that person, u know who u are.

" Selalulah bersidang di mahkamah hati, hati tidak akan pernah berdusta, selagi hati tidak mati.."

p/s: da lame x emo kt blog sdri..

Saturday, October 17, 2009

Bintang dan Matahari

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku di sini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan..
:)

[petikan lirik lagu, coz i only like this part frm the whole lyric]

Mentari yg tenang. Kadang2 tersembunyi d balik awan.
Kadang2 kita tidak menyedari adanya ia.
Kadang2 kita tidak menghargainya.

-Read between the lines-

Wassalam.

^_^


Friday, October 2, 2009

Mahu Seribu Daya.


Salaam~
Bile nk update blog neh..
Update sal raya pon belom. Huhu..
Psl Hari Lahir ke-19~
Byk citer nk share.
Keinginan nk meng'update' sgt tnggi namun..
Suka lak tgk kwn2 suma update sal story masing2. Huhu :)
Xbisa spend mse lama2 blogging while other works are not perfectly done~
Huu..
Gambo raye agak byk.
I wish sooner or later tercapai hasrat nk update.
For the time being, rehat kejap.
Pentingkan yg penting drpd yg penting.
Sy ad projek AutoCAD 3D Modelling kne submit isnin dpn but xreti nk completekan.
Then sy ad test Fluid Mechanics
along wit quiz IMSE nxt week
Serta kerja2 lain.
Serta sy akan ke kL hujung minggu dpn.
Kemudian ke Kuala Terengganu hujung minggu dpn seterusnya.
Dont ask why. Haha.
Enuff. Better updates nxt time when I got the time to do so.
Sekian, terima kasih~

~for the time being, i prefer to update my twitter~

Wednesday, September 16, 2009

Bila Ku Mahu Bercerita..

Salaam..


Alhamdulillah.. Suma test da abes dh, baru lega sket kepala otak yg sedia ada serabut neh. As mentioned in the last post, I got test EVERYDAY. Meaning my full time here before mid-sem break was fully utilised for studying and also finishing assignments and also.... hanging out with my friends in Ipoh, Bt Gajah, Bandar U (yg ni selingan je la.. huhu). Well, now no more heavy-full-concentrated-mind-breaking studying. Just simple2 studying and finishing assignment. Feels great, Raya Mood is enveloping :) Btw, just now I had quite a long conversation with my ummi on the phone for about 20 minutes. Lame la tu considering I dont talk too much on the phone nowadays, takde mase weh & xminat ckp lama2 xcept with my mum (my dad kalo call pon ckp xsampai 5 minutes kdg2 tu xtaw dia ckp apa pon juz tny khabar je. haha. thats him. my beloved Ayah ^_^). Ummi said she wont be working this Friday as her school is already on holiday that day and she asked me if I wanted to go shopping that day or not considering if I will be too tired after arriving at home that morning. Well, I just said "Nak pegi, nak pegi. Mmg nk pegi pon kalo ummi x ajak along dh plan nk kuar dgn Wa (my bro)." So thats it, last-minute raya shopping with my mom this Friday. Great! Hehe.. Mcm xckup2 je membeli selama ni.. Oops lalala~ Apart frm that she also told me about my other family members well-being. Oh before that, my dad sent me a msg while I was in Basic Islamic Studies class just now. He said "Jgn main mercun/bunga api, ayh tngok dlm TV ramai org putus tangan". Funny, huh? Mane ade anak ppuan dia sorg neh nk men mercun kt UTP ni.. *Laugh* I replied saying that manede masa nk men mercun, test tetiap hari kot.. But then when my mom called she said my dad sent the msg to every one of us including my sis in MRSM. Haha.. Patut la. Btw, fyi my dad is not in Selangor he's in KTrg while my mum n other famly members (xcpt me n my sis in MRSM) are at home in Selangor thats why kitorg communicate by mobile phone. Well again thats him, very caring. Sgt bimbang tentang kami, every single thing he will care.

So back to the phone convrstn, my mum told me my sis still hold the title of best student in Form 1 MRSMKT. Wow, dia xpenah turun takhta. Waaay smarter than me she is. Tabik tabik. Xsangka ad adik sebijak tu selama ni. Haha. Alhamdulillah.. I'm glad my parents have reason to be happy always :) As for my dad, I'm a bit sad to hear he's not feeling well since he went back to KTrg last week. He's fasting alone in our house in KTrg and as far as I'm concerned this is the 1st time he went through fasting week without my mom and us beside him. Sahur sorg2, berbuka sorg2 (agaknye la..). Huwaa.. Sedih2 T__T tu la sapa suh keja 2 tempat sgt. Ok baik sy phm, itu tanggungjawab dia. Fine. After all, my family is always a happy family. Always. More than I could hope for :) Cant thank God enough for all his blessings. I just hope one day I will be blessed with such gift too (future-family-planning? haha.. long way to go or short way to go?). Oh dear dear.. Xmaw merepek dah.

Friday (early in the morning, possibly after Subuh)
UTP ----> Selangor
Saturday (I forgot to ask what time we're leaving)
Selangor ---> Kuala Terengganu

^__^

Apart from that, another 'family' of me.. My dear housemates sweethearts :) This is our 1st time fasting together as housemates. Great to b wit u guys. Really a pleasure. Although we dont have our family here with us but we still have each other. Buat sweethearts yg buka sama2, sahur sama2, keluar mkn kt luar sama2 dgn sy jutaan terima kasih diucapkn. U guys mmg terbaek ah. Seriusly.. Thats why I called u my 'sweethearts' coz u girls are sweet and stays in my heart :) Esk kita g mkn kt Salbila (or Salsabila ntah la name ape) lg ek? Last time kuar mkn b4 mid-sem break neh ^__^

Pen Off. Da kol 1 pagi da. Mood gembira mmg xleh nk tdo. Haha.
Bila hati mula mahu bicara, di sini ku menulis..
~Che Aten~

::kawan, kenapa rasa kita mcm makin jauh je?::

Friday, September 11, 2009

::Lailatul Qadr::

LAILATUL QADAR

Dua malam yang istimewa dalam Islam ialah malam Lailatul Qadar dan malam Nisfu Syaaban. Malam Lailatul Qadr itu afdhal dari segala malam di dalam setahun. Diikuti malam Nisfu Syabaan. Malam Lailatul Qadr ialah malam penetapan kadar iaitu takdir seperti kadar rezeki manakala malam Nisfu Syaaban ialah malam diserahkan buku catatn amalan yang mengandungi perkara yang ditakdirkan itu. Malam Lailatul Qadar juga ialah malam diturunkan Al-Quran secara sekaligus dari Lauh Mahfuz ke langit bumi, Baitul Izzah. Al-Quran diturunkan kepada Nabi s.a.w. secara sedikit-sedikit selama 23 tahun, mengikut keperluan dan masalah yang dihadapinya.

Firman Allah : “(Kami menurunkan Al-Quran pada malam yang tersebut, kerana) pada malam yang berkat itu, dijelaskan (kepada malaikat) tiap-tiap perkara yang mengandungi hikmat serta tetap berlaku, (tidak berubah atau bertukar)” (Ad-Dukhan : 4)

Firman Allah : “Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut).” (Al-Qadar : 4)

Cara Nabi mendapatkan lailatul qadar:


Kebiasaannya Nabi Muhammad s.a.w. beriktikaf dengan memasuki masjid pada petang 19 Ramadhan selepas waktu Asar. Iktikaf bererti berhenti di masjid, berhenti dari segala urusan dunia, disertai niat untuk berhenti di dalam masjid sambil melakukan amalan seperti membaca al-quran, bertasbih dan sembahyang. Isteri-isteri Baginda pula beriktikaf di rumah masing-masing iaitu di tempat yang biasanya mereka bersembahyang. Hukum iktikaf pada 10 akhir Ramadhan ialah fardu kifayah dalam mazhab Hanafi dan sunat muakkad dalam mazhab Syafie.

Nak minta apa jika bertemu malam itu?


Telah diriwayatkan dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha bahawa dia bertanya, “Ya Rasulullah, apa pendapatmu jika aku mendapat Lailatul Qadar (mengetahui terjadinya), apa yang mesti aku ucapkan?” Baginda menjawab,
“Allahumma innaka ‘afuwwun karim, tuhibbull ‘afwa , fa’fu ‘anni."
Maksudnya;
“Ya Allah Engkau Maha Pengampun dan Mencintai orang yang meminta ampunan, maka ampunilah aku.”
(Hadis Riwayat at-Tirmidzi (3760), Ibnu Majah
(3850) dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha. Sanadnya sahih)

Petanda Berlakunya Lalilatul Qadr.

Petanda berlakunya malam istimewa ini boleh diketahui pada malam tersebut
ataupun pada pagi berikutnya. Namun demikian, semua petanda yang diberikan
dalam Hadis adalah terlalu umum dan sukar untuk dihuraikan kerana ketiadaan tanda
spesifik dan berfokus. Petanda pada waktu malam ialah riwayat Imam Ahmad bin
Hanbal “Tandanya adalah langit bersih, terang bagaikan bulan sedang purnama,
tenang, tidak dingin dan tidak pula panas ...”. Hadis ini menepati keadaan dan
suasana malam Al-Qadr yang sejahtera, tenang dan damai. Insyaallah pada malam
Lailatul Qadr, barangkali langit tidak akan kelihatan awan hitam atau gumpulan awan
tebal yang mengotorkan langit dengan noda. Katakanlah walau pada malam 27
Ramadan, langit kelihatan terang seperti malam 15 atau 16 bulan purnama. Maksud
tenang sukar untuk digambarkan, mungkin merujuk kepada ketenangan malam dan
suasana. Cuaca dan suhu tidak dingin dan tidak panas. Kalau di Malaysia barangkali
antara 24 hingga 29 darjah celsius.
Petanda waktu pagi selepas malam Al-Qadr pula ialah riwayat Imam Muslim, Abu
Daud, dan Al-Tirmidzi antara lain meriwayatkan melalui Ubai bin Ka'ab yang
bermaksud: ”Tanda kehadiran Lailatul Qadr ialah matahari pada pagi harinya
(kelihatan) putih tanpa sinar (nya).” Apakah yang dimaksudkan di sini matahari tidak
kelihatan kemerah-merahan pada waktu pagi? Wallahu A’lam.

Firman Allah :
" [1] Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam
Lailatul-Qadar, [2] Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran
Malam Lailatul-Qadar itu? [3] Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan.
[4] Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana
membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut); [5]
Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar! " (Surah Al-Qadr : 1-5)

~copy paste dr emel yg diforwardkn seorg shbt~
~jom kita mencari.. semoga bertemu apa yg dicari insyaAllah~

Monday, September 7, 2009

Wish List Up On A Star

Currently in My Wishlist..
^_^
~Crocs Tilda Bubblegum/Walnut~

eh eh eh.. hahaha saje je buat post neh. someone's birthday is around the corner. ad spe2 nk beli kan si comel kt atas tu as birthday gift x?
hehe.. xpe2, i'll ask my daddy to belanja me nanti lah :)

1st time saw kt Crocs Outlet in JJ Ipoh da jatoh hati jantung hempedu suma2 ah kt si comel atas tu.. wee~
xdapat melupakannya sudah.. aish~
dh la material dia sgt SELESA bkn hanya getah semata like other Crocs.
wah wah wah~
already asked my ummi to look for it in kL ;)

~a typical girl post~

eh, ad satu lg item dlm wishlist.. hehe. yg ni senyap2 dlu. kne bodek ayah dlu karang ummi bising.. =P
oh wishlist birthday + raya..
*daydreaming*

BACK TO REALITY.
Tomorrow : IS Quiz.
Wednesday : EG + SP Test.
Thursday : FM Quiz.
Friday : IMSE Quiz
Monday : MEB Test.
Tuesday : Basic IS Test.
Got it?

Wassalam~

Saturday, August 29, 2009

May Success be With U

Selamat Tinggal Kawan~
Moga selamat smpai ke sana :)
Moga diberkati & dirahmati-Nya selalu..
Bittaufiq wannajah.

Dari kejauhan ku kirim doa..
Agar hatimu kuat & dikekalkan dlm jalan kebaikan.
InsyaAllah.

Aih, sedih pulak kwn dh pergi jauh..
Hanya Dia dpt memelihara kamu sentiasa~

-till we meet again-

our hope.our dream.our goal
:)

Monday, August 24, 2009

A Chaotic Start

Salaam..


3 Ramadhan 1430H

Cerita Kami :
Pagi y hening spt biase. Fikiran masih berkira-kira patut pegi ke lab Material & Energy Balance (MEB) neh? Dr Muru da post questions for the lab kt ELearning but then he didnt mention when will it start. Tiba2 terbuka pintu hati nk check Elearning again this morning (sejak smlm kejenye asyik check ELearning, bangga rector kalo taw ad student serajin ini. hahaha). Oh great, there it is.. Dr Muru bru post jdual lab, fine. Eh, jdual tu juz ad tarikh2 lab je? And it says lab starts on 24th August. 24 Aug tu bile eh? Whaaattt? It's today la! But then nk pegi ke aa? I asked other groupmates lelaki, mereka pon mula2 ragu2 then decide nk pegi jgk. Ok, fine I'll go then.. I called my grupmates pmpuan pulak, nk ajak pegi. Eh eh, tido lagiiiii??? Bagus bagus. Nvmind I wait for them to mandi2 bersiap segala. Fine fine.. Then i called sorg lg grupmate lelaki ni, yg ni pon tido jugak. Adoiyai.. Bagus btol kwn2 sy neh T__T Pastu da drive p Block 5 sana, dpt info lab cancel bcoz kehadiran amat sedikit. Owwkeeyyy, fine............... Balik semula. Sy bahagia pagi ni, tak tipu ni.

Cerita Mereka :
Mereka da ragu2 class Engineering Graphics arini start at 9am or 10 am? Dlm jdual kte minggu ni start 10am padahal usual pny jdual starts at 9am. Dsbbkn telah spread berita bhw jdual minggu ni tulis kol 10am ramai2 lah mereka ni bermuafakat kelas starts at 10am. Maka pd hampir2 pukul 9am mereka masih santai2 d blik masing2 menunggu tibanya pukul 10am. Then, one of them dpt call dr grupmate diorg kate klas da start & lecturer da msuk. Whaaattt? Dh la lecturer tu paling pantang org msuk kls lewat. Tu la, kelas mmg start at 9 so at 9 la. But then, jdual tu la memeningkan mereka. Sume org da terjerit2 "Wey, ak x mandi lg neh!", "Cpt siap, cpt siap!", "Xsmpt nk mandi da neh!". Havoc + chaotic sgt mse tu. Haha.. Nk tergelak pon ade =P Nasib baik ad kereta, xde la kelewatan sgt.. I wonder, lecturer bg diorg masuk kls ke kalo da lewat mcm tu? Hihi..

Moral of the day : Mandi la awal2 pagi kwn2 ku semua.. (pesan kt dri sdri jgk neh, ahha~)

++Terima kasih pd yg GTalk, call, sms tentang kekonpiusan pg ni. Jasa baik anda amat dihargai. Hidup ChemE Jan'08! Bersatu kita teguh. (eh.. xpasal-pasal)++

Friday, August 21, 2009

Bermimpi d Siang Hari..

Salaam..


Amaran, ini post tanpa motif. Hehe.. =D

D tgh hari jumaat td yg hening setelah kehabisan lecture juga setelah lunch, alhamdulillah, mata tetiba rs ngantok skit2 tp xmo la tdo siang2 hari neh. Then I ended up sitting in front of my laptop & browsing thru the web. Cari berita latest skit2, BHarian.. Utusan.. HMetro.. The Sun.. Buka ELearning pulak download resource yg xde ag.. (aik, baiknye buka website cmni je.. boleh caya ka dia neh? hahaha =D) Dh tu last2 boring pulak, nk wat assignment cam xde mood time2 gni apetah lg stdy tgh2 hri neh. Secara ragu2 diri ini bgerak meninggalkan laptop dan menuju ke..........

....... satu tmpt yg selesa & ad bantal.. hahaha. Dh tu nk g mana lg dlm blik neh? Xkn nk kuar g dapor or g toilet or g umah depan kot. Tgh santai2 hanfon bunyi menandakan masuk sebuah sms..

sender : Salaam.. X blk jmp family? :-P

Maka, sy jwbla sy xblik weekend ni tp nxt weekend. Then, setelah reply next msg dr sender tu sy pon..............

................ Masuk SLEEP mode tanpa sedar. Waaa, tdo jgk akhirnye =( Yg nk highlightnye mse tdo tu bole pulak mimpi balik umah jumpa parents, adik beradik suma. Siap gembira2 lg dlm mimpi neh.. Haha. Realise the connection between the sms & the dream? Pastu 1 hour after that, tiba2 terjaga dari lena & realised... La, kt UTP lg la.. Igtkn mmg btol2 kt umah td. The dream felt so real. Huh, bgn2 tu sdeyh pulak & aura2 homesick menjelma tp xpe next week mmg balik pon bkn mimpi2 dh.. Hihi.. Gembira balik. Tu la, tdo siang sgt.. Kn dh bermimpi d siang hari tu. Sender sms tu pon kira bersubahat skli la menyumbang kpd plot jln cerita mimpi tu by asking that question in sms.. Haha, suka suki je salahkn org len. Xde la, I was juz kiddin.. Mimpi mainan tdo je, ape yg big deal sgt smpi post kt blog neh? Eh... Too late, dh nk abes tulis pon. Anda pon dh bace... =D

mungkin tidurku td tidak secomel ini.. btw, this is my cousin :) nama, as always, lupaaa~ jantina igt, he's a boy~

p/s : in case the sender of the sms was wondering why i didnt reply the last msg & read this, so da tau r reason nyer skrg.. Sy TERtido~ sekian harap maklum (nk reply sms ckp tertido cam segan2 malu2 so tulis kt blog je lah.. heh, pastu satu dunia tau la cmni..) ^_^

~mlm ni tarawikh jom!~

Ramadhan.. A Remembrance for All~

Salaam~

Dalam menghitung Ramadhan yang bakal menjelma, beberapa hari sahaja lagi (pd masa post ni ditulis tinggal sehari je la lg ^_^). Mari kita memuhasabah diri.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud :

"Tidak aku tinggalkan fitnah selepasku yang lebih boleh membawa mudarat kepada lelaki selain wanita" (Hadis riwayat Bukhari)

Katakan tidak! Kita bukan golongan yang mengundang fitnah ini.
Katakan tidak! Kita bukan kumpulan yang membawa mudharat kepada kaum lelaki.

Sebaliknya, mari kita sama-sama berdoa, berharap dan berusaha akan termasuk di kalangan wanita yang dimaksudkan oleh Nabi SAW: "Dunia adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah".
(sumber : http://www.iluvislam.com/, petikan dari artikel : Wanita Solehah, Wanita Fitnah)



p/s: seakan menusuk kalbu bila baca part atas tu.. bimbang.. bimbang kalo terlalai & tergolong dlm golongan yg menjadi fitnah utk kaum lelaki.. Na'uzubillahiminzalik~ Btw, Ramadhan kali ni 2nd time puasa kt UTP meaning away frm home. Tah cane bleh terbuka balik post time 1st Ramadhan kt utp dlu which is last year [klik sini] kelakar pon ade bila bce balik, hehe. I guess I've grown up a bit now compared to then :) (ye ke.. padahal minggu dpn balik umah jugakk, nk puasa dgn famly nyer psl. pardon me, thats me ^_^)

Saturday, August 15, 2009

Mereka.Ceria.Diriku :)

Salaam..

Tetibe rse nk post sesuatu sbb hati tgh berbunge-bunge cinta eh bukan berbunga-bunga sayang skang neh. Heh, mne bleh maen2 cinta skang neh karang kena marah umor setahun jagung dh pandai nk main cinta, sapa ajar kau neh? Hahaha =P

Btw, back to the topic. Actly td g buka Friendster one of my cousin yg skang neh tgh belajar tahfiz kt Kelantan (bakal pegi belaja kt Makkah dia neh & jd ustaz, bangga seyh sy jd sepupu beliau hehe =D), kt fs dia ad letak gamba sepupu2 kami yg len. Ya Allah tetiba rasa rindu gila kt diorg sume, sume kecik2 lagi area umor dak tadika/sekolah rendah je so dats why la rindu, kalo dh besa panjang lagi panjang dr sy sdri neh takdenye nk rindu hehehe. Pilih kasih btol~ Teringat kt diorg mse time raya lepas2 mesti diorg kumpul ramai2 kt umah arwah Tok. Mcm ceria gila ah hidup masa tu kalo dpt g umah Tok & join dak2 neh suma. Gegak gempita satu umah dgn kerenah & perangai diorg yg mcm2 tu. Sy pulak even dh beso panjang tetap nk menyibok dgn diorg & bukannye nk p dapor tolong golongan mak2 & bibik2 masak tp pegi main2 dgn bdk2 comel tu suma. Eh, tu kira membantu apa kn? Bantu jge anak2 org, hehe =P

Seriusly hidupku ceria seceria cerah mentari di ufuk timur (eh, ayat apa neh?) bila ada mereka d sekeliling. Rinduuuunye~ T__T Tak sabar nk tunggu raya seterusnya, even sedih jgk sbb raya thn ni 1st time raya tanpa arwah Tok. Besar harapanku agar my uncles & aunts akan tetap pulang ke rumah arwah Tok raya ni even Tok dh takde. Bila lg nk gather kn? Weehuu, Che Aten dh berangan nk beraya dh padahal puasa bru nk start minggu dpn. Heh~ Skang ni bkn patut pkir sal assignments yg sumanya due next week ke? Oops~ Pen off. Enjoy these sweet little innocent faces. Brought to you by their very beautiful cousin which is of course the owner of this blog laa.. Ok la ok la, hyperbola je tuh. Sy sedar sy sape, heh~ Selamat Hari Rayaaaaaa~~~ =P


5 org lelaki hot =P

Sorg main game yg len tunggu turn...

Sy suka yg baju oren tu tp xtaw nama dia sapa, malu nk tanya. Kah3 =D

My cousins mmg advance, siap pc flat screen lg tu~

P/s: Td g Convo Fair, xbeli apa pon except 5 pasang kasut Crocs. Hehe.. Tolong beli utk famly d rumah yg sgt suka ksut Crocs. Kt outlet biasa mahal dlm RM100++ tp kt Convo Fair xsampai Rm100 pon. Waw waw~ Total habis RM415. Ganti balik duit along T__T

Wednesday, August 12, 2009

Dan Kini Ku Sendiri..

Awak oo awk knpe tinggalkan kite?
Sedih kite taw T__T
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mesti anda sume pelik kn, post ni semacam je.. Huwaa~ Sedih neh sedih sungguh kne tinggal dgn seseorg. Kenapa pulak Che Aten sedih neh? Kena tinggal dgn pakwe ke? Sape2 yg terfikir mcm tu bila mula2 bce post ni mmg nk kena dgn sy heh. Suke hati je wat spekulasi, hahaha.. Tak mungkin tak mungkin, spekulasi tak masuk akal~

Al-kisahnya begini..
Smlm sorg hamba Allah ni g klinik sbb dia demam, batuk, selsema.. Check2 suhu dia 37.5 katenye (mcm xcaye je suhu neh, ntah2 dia lupa suhu sdri kot? =P) Dokter kte dia kne kuarantin. Dia mgunakan kuasa pjuk rayunya utk tidak dikuarantin so dokter suh dia dtg balik keesokan harinya yakni hari ni lah tu pn nk kne bgtaw ke.. Pastukan kan kan, time sy tgh lepak2 dlm blik after kelas abes dptla msg dr bdk-degil-taknak-kena-kuarantin tu ckp dia kne kuarantin jgk arini sb suhu dia xturun2. Pelik sungguh suhu serendah tu pn kne kuarantin dats why la i ragu2 dia neh btol ke ckp kt kite suhu dia 37.5 tah2 38.5 tak? Hahaha. Eh, gelak pulak tak simpati btol diri ini. Dlm pd tu smpt lg dia pesan kt kite suh mkn obat sbb kite batuk dh seminggu lebih xbaek2 (patot bimbang ke aa? minggu lps dh mkn obat tp cam dh immune dgn obat2 klinik neh~) huu, terharunya sy dia masih concern kt kwn dia even dri dia sdri bakal menerima hukuman 'penjara' di V2C. Hahaha. Hey, jgn gelak boleh x? Oleh itu dia telah mtk tlg sy htr brg2 peribadi dia ke V2C sb dia telah dhtr ke sana dgn van secara mendadak tnpe smpt amik pape brg utk bekalan hari2 kuarantinnya.

Then, on the way nk angkut brg2 dia ke keta sy d parking pocket C lalu la sebuah motor yg mana penunggangnya bru blik kelas kot.Dsbbkn dia pkai helmet siap dgn penutup muka skli mcm power rangers sudah so mula2 sy xpasan la dia tu sapa. Bila dia tgk sy bwk beg baju siap dgn pegang bantal kecik d tgn (bantal kepunyaan org kne kuarantin ye~) dia pon slow down & bukak penutup muka mcm power rangers transform sambil jerit "Bertukar!" (eh takdela dia jerit mcm tu, efek tmbhn penulis je neh) sambil bertanya "Nak balik umah ke?". Oh.. Dia ni rupenye igtkn power rangers mane. Sy pon kate la "Eh, tak la. Org kne kuarantin..". Terkejut la power rangers tu smbil brkte "Haaa??". Sy dh tahan gelak dh smbil membetulkan keadaan dgn menjwb "Eh eh, bukan2. Rumate kne kuarantin. Ni nk g antor brg kt dia la...". Seraya power rangers berkata "Oooo..". Hehe.. So anda tau dh la spe yg kne kuarantin skang ni kn. Btw, encik power rangers yg prihatin tu sbenornye adalah encik Apis Gimmik. Knpe dia gimmik? Sbb dia mmg gimmik, maklumat lanjut tnye encik Apis sdri lah malas nk crita lah =D

So end of story, ni la sbbnye npe sy sedih sbb sy kne tinggal tanpa rumate sorg2 kesepian utk menghadapi hari2 mendatang selama bpe lame pon sy taktaw la.. Plus, sy bimbang akan kesihatan rumate sy. Sy sgt yakin dia demam biasa je tp tu la kn, dokter nk kuarantin dia sgt ape boleh buat. Shbt2 tolong doakan rumate sy kne lepas dr kuarantin cpt2 eh, dlm kata lain agar dia sihat sempurna secepat mungkin insyaAllah.. And to the rest of u guys, do take good care of ur health and hygiene too. Npk mcm remeh tp bila diabaikan boleh menyebabkn impak yg amat besar including fatalities. Spiritually pon kne jge jgk ye kwn2 (especially yg ni paling kne bg penekanan dlm masa2 genting skang), selagi kita yakin dgn perlindungan Dia insyaAllah terpelihara :)

Wassalam~

Tuesday, August 11, 2009

Siapa Si Dia?

Tolong sampaikan pada si dia…
Tolong beritahu si dia, aku ada pesanan buatnya..

Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia, jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..

Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..

Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia. Aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia. Tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..

Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya. Aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..

Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia. Jadilah penyokong dalam kejayaanku..

Tolong sampaikan pada si dia, aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia, cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri…

Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia..
Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia..
Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya..
Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti…


:)

Monday, August 10, 2009

Keselamatan drpd Kejahatan Manusia, Binatang & Bala Bencana

"Sesungguhnya Tuhanku, tiada Tuhan yang sebenarnya yang berhak disembah melainkan-Nya, ke atas-Nya aku bertawakal, dan Dialah Tuhan yang memiliki Arasy yang agung. Apa sahaja yang dikehendaki-Nya tentu akan berlaku, dan apa yang tidak dikehendaki-Nya tidak akan berlaku. Tiada daya dan kekuatan melainkan dengan izin Allah Yang Maha Tinggi lagi Maha Agung. Aku bersaksi bahawa Allah Maha Berkuasa atas segala sesuatu dan pengetahuan-Nya meliputi segala sesuatu. Aku memohon perlindungan kepada-Nya yang Maha Berkuasa menahan langit daripada jatuh ke atas bumi melainkan dengan izin-Nya, aku memohon perlindungan-Nya daripada kejahatan segala makhluk yang bergerak di muka bumi yang berada di bawah kuasa-Nya. Sesungguhnya Tuhanku tetap di atas jalan yang lurus."

(Terjemahan Riwayat al-Baihaqi dalam Dala'il al-Nubuwwah no. 3046, al-Matalib al-Aliyyah no. 3490, Ithaf al-Khiarat no. 6087, Bughyat al-Bahith no. 1052)

p/s : mencegah lebih baik drpd mengubati.. if u know what i mean :)

Thursday, July 30, 2009

Demonstrasi PSSCMUTP Intake UTP20

Lokasi : Multi Purpose Hall (MPH), UTP
Tarikh : 29 Julai 2009 (Rabu)
Masa : 9.00pm
~seronok =D~
ok tu je.. hahah =D
post ni akan di-edit balik kemudian
dgn gambar dan bebelan penulis
maaf, ini hanya pre-post~
nanti nanti nantikan..

Sunday, July 26, 2009

Wahai Dirimu...

Wahai dirimu pemain cinta
Penikmat nafsu dunia
Walau dirimu begitu indah
Maaf kau tak pantas bagiku
Direlung kalbu yang terdalam
Getaran asmara masih tersisa
Memang dalam bermain cinta
Kadang kau terlihat sempurna
Eloknya parasmu rabunkan mata batinku
Ku harus berpaling meski kau memohon

***************************************************

Petikan lirik lagu Pemain Cinta - Ada Band.
Post ini dihasilkan oleh seseorang yg sedang tidak sihat (insyaAllah bukan H1N1).
Sekian.

Sunday, July 19, 2009

Minggu ini kan sy telah...

Salaam..

Meh kita update apa yg dh jadi sepanjang minggu ni yakni bermula Isnin 13 Jul hingga Ahad 19 Jul.. *roll the drums* hehe..

Training utk demo silat cekak tetiap hari pagi (8.45am-12.45pm) dan petang jugakk tau (5.30pm-7.00pm) dgn rutin latihan yg memaksa otot2 serta urat badan utk bekerja lebih muatan. Eh, ape sy tulis neh? Suka hati laa.. Haha. Setelah 2 bulan duk umah jadi suri rumah 'dlm latihan' (tak qualified lg nk jd suri rumah btol2 neh, hikhik), phm2 la kn kalo duk umah tu metabolisme badan dgn anggunnya menjatuh.. Then balik2 je UTP start trening demo kne jog 10 round keliling Martial Art Room, kne pecut berulang kli across the room, kne lompat bintang, kne buat senaman hantu India eh bukan2 hantu Cina bak kata Abg Nazmi (ini nama sebenar, nama bukan sebenar ialah Abg Kord ke tah cane tau nk eja oopss sori.. beliau ketua komandan kami..) Lagi kne buat pe ek? Hmm.. Kena lompat tinggi smpai lutut cecah dada, menarik bunyinya kan, acu korang cuba try test skli =P Stretching2 biasa tu ad jgk la. Then, baru berlatih silat sebenar. Y'all bayang mcm mne terkezut nye badan I yg sedia lemau ni.. I bgtau mak I dia kata "Bagus la tu, duk umah baru ni badan cam da naek sket.." Erk, ini mmg membuatkan sy sgt suka dgn latihan intensif ni, suka ni suka sbb bleh jd kurus mcm Abg Nash (alamak, tersindir pulak sori Abg Nashrique =P) Hehe.. Over time we're getting more used to the training. Dh kurang semput dh.. Alhamdulillah :) Good job sume, good job~ But still, byk lg kne touch up. Kami budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan :)

Minggu ni jgk, seorang peminat Harry Potter telah keluar ke Ipoh walaupon beliau sgt tidak gemar ke sana semata-mata mahu menonton movie Harry Potter and the Half-Blood Prince. Selalunye beliau takkan masuk panggung kalau tak ditemani family tp disebabkan rasa cinta dan kasihnya kepada novel Harry Potter beliau pegi la jugak ditemani 2 rakan seperjuangan silat. Beliau yg tidak berani drive sendiri ke Ipoh telah memujuk rakannya yg lain utk memandu kereta kepunyaan beliau ke Ipoh. Ni la kali prtama beliau bg org lain drive kereta kesayangan beliau tu *boleh tepuk sikit* =D The movie ok laa.. Tp keciwa la beliau sbb muvie tu x sama cam buku. Kesimpulannya, baca novel sebenar lg bagus. Dan beliau telah meluahkan ketidakpuashatian beliau dlm blog ni.. Hehe =D

Last but not least... Semasa trening demo, sy byk spend masa dgn senior2 silat yg len espeseli kakak-kakak comel (oke puji dulu ye..) Dlm mood masih teringat kt rumah, rasa hepi jgk la sbb ad diorg ni suma yg sgt cool boleh anggap cam kakak ngan abang yg baik serta mithali (ye ke.. ye ke..?) But then, ad jgk kakak-kakak ni gangster la. Eh eh, tipu ni tipu. Bkn gangster tp mereka suka membuli. Kakak-kakak pembuli.. Mereka telah influence sy utk jadi gila-gila mcm mereka. Gila-gila tp tetap comel. Mengajuk bunyi serta gerakan kepala kuda? Hehe.. Oh, rosak sudah semua keayuan ku.. Tp yg peliknya makin dibuli makin sayang kpd mereka? Eh ehhh?? Betolkah ini sy? Adoi, ni mesti influence mereka ni sy pon dh merapu.. Kak Didie.. Kak Saa.. Pembuli comel dalam diam =P

Ok la cukup la tu, actly minggu ni sy happy. Kadang2 termenung sbb igt family. Oh, that's just me.. Esk semester baru bermula. Memohon berkat dan izin-Nya utk memulakan langkah baru..

p/s : jangan main perasaan... (jangan perasan jugak =P)

-td rumate kasik cucur durian, mula2 bau cam nk termuntah then sumbat dlm mulut.. eh, ad isi durian la. best jugakk. durian digoreng. haha. but still pening dgn bau nye-


Saturday, July 11, 2009

Berpisah Lagi..

Salaam..

Dh smpai UTP with my car td. Satu famly htr, kitorg nek 2 kete. Sy drive satu, ayah drive satu lg. Dh smpai kuar mkn jap then masuk UTP blik, lepak kt kafe V5 dgn diorg utk check result final exam sem lps. Then, waved them goodbye for the last time (tahan air mata masa neh, ceh ceh~). Gatal sgt nk blik seminggu awl, padan muke wekk. Haih.. Pastu punggah brg sengsorang. Kt umah V5J 3.3 dh ad 3 penghuni yg balik. Hanie, Kiera & my rumate Eamy. So, even ofis V5 tutop dh leh msuk blik sbb tumpang kunci rumate. Mse smpai kt postguard UTP diorg suh check kt klinik for H1N1 tu dulu bru leh amik kunci actly. Aduhai, sy sehat la.. Huhu. Nanti la pegi. Pastu dh beres sume brg dicampakkan dgn kemasnye ke tempat persemadian mereka, sy onlinekan laptop. Sedih tahap cipan YM xleh masuk. Alaaa.... UTP selalu cmni. Then bru pasan ape yg dikomplen oleh sorg kwn kt UTP bru ni, dia kata my blog npk hitam je.. A'ah la.. Kalo bukak gune tenet UTP background dia tak diupload pulak. Kalo kt umah cantek je kuar.. Sigh... Then tiap kali tido asek mimpi muka Ummi ngan Ayah je. Aik.. Ni saje neh cabaran nk suh omsik neh.. Haha, actly dh plan dh utk balik umah seterusnya pada...... Opss, xleh gtaw. Yg pasti b4 mid sem break nk cilok blik umah gk, mse bulan pose. Hehe. Mintak2 jgn ad yg merosakkan plan daku.. Apakah? X smpai 2 hari dh pk nk balik, sengal r perangai cmni =P

Balik awl utk training demo silat. Start esk training. Supposedly ad event satu lg, tp jadi ke x neh? Senyap je.. No hanfon encik head department x igt nk save lak. Bijak x sy tuan2 dan puan2?


Adoiyai, takde mood ah. Masih terbayangkan kehidupan di rumah. Ceyh, grow up la beb~
(gambar sekadar hiasan)

Thursday, July 9, 2009

You Are Not Alone - MJ

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

'Lone, 'lone
Why, 'lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone...

-Michael Jackson RIP-

Actualy this is my fav song out of him. Just sharing it here :)
Td buat quiz kt FB dpt lagu 'Man In The Mirror'. Jarang denga yg tuh. Huhu..
Tribute to MJ :)

Wednesday, July 1, 2009

Personality? Uh-Oh~

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Here is the analysis:

1. You are a very serious person. You tend to be quiet and well behaved, and you don't have a great deal of self-confidence. You prefer to be alone rather than with friends and that could make you a little less interesting to certain types of guys. You are very attractive in an individual kind of way, and this means it can take people a little while to get to like you.

2. You really care about other people's feelings and are quite serious about the issues that affect your life. You are sincere, and your concern for the well-being of others makes many people want to be your friend.

3. You are a bright, cheerful and bubbly person. You are thoughtful and considerate, and like to have fun. Everybody feels comfortable around you because of your pleasant nature. When you walk into a room, people's eyes are likely to be drawn to you because of your charm.

4. Your peers think of you as a fun person, but sometimes you can be a little irresponsible. You can be somewhat childish, and can try to ignore the fact that you will one day need to really grow up and be a mature adult! Perhaps you could start reading good books; they might help you look at the world in a different light. You do want to be taken seriously, right?

5. Your boyfriend believes that you are a strong and independent person. Your confidence and cheerfulness make you an attractive person to be around, but sometimes you need to pay more attention to what other people, including your boyfriend, are thinking.

Here is the analysis:

You desire a love that will last forever. You are quite serious about finding this type of love, and that's why you think carefully about the men that you meet before deciding whether you could really love them. You don't just develop a crush on someone overnight: you look at a person's personality and other aspects of their life before deciding to form an attachment. If a guy doesn't meet your expectations, you would rather be alone. Your love has to be perfect. Be careful though, you could be missing out on some worthy relationships because your standards are so high.

I got this after answering some questions on this one website. Well, I'm posting these cuz most of them are like sooo true.. Huhu. Mcm xde motif ah g post psl result personality diri sendiri utk org len bace. Haha. Still, ad jgk yg mcm x masuk akal. Pikirla sendiri.. Eh, anda x payah pikir ah. Biar sy yg pikir =P