BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kawan2.. ;)

Friday, August 21, 2009

Ramadhan.. A Remembrance for All~

Salaam~

Dalam menghitung Ramadhan yang bakal menjelma, beberapa hari sahaja lagi (pd masa post ni ditulis tinggal sehari je la lg ^_^). Mari kita memuhasabah diri.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud :

"Tidak aku tinggalkan fitnah selepasku yang lebih boleh membawa mudarat kepada lelaki selain wanita" (Hadis riwayat Bukhari)

Katakan tidak! Kita bukan golongan yang mengundang fitnah ini.
Katakan tidak! Kita bukan kumpulan yang membawa mudharat kepada kaum lelaki.

Sebaliknya, mari kita sama-sama berdoa, berharap dan berusaha akan termasuk di kalangan wanita yang dimaksudkan oleh Nabi SAW: "Dunia adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah".
(sumber : http://www.iluvislam.com/, petikan dari artikel : Wanita Solehah, Wanita Fitnah)



p/s: seakan menusuk kalbu bila baca part atas tu.. bimbang.. bimbang kalo terlalai & tergolong dlm golongan yg menjadi fitnah utk kaum lelaki.. Na'uzubillahiminzalik~ Btw, Ramadhan kali ni 2nd time puasa kt UTP meaning away frm home. Tah cane bleh terbuka balik post time 1st Ramadhan kt utp dlu which is last year [klik sini] kelakar pon ade bila bce balik, hehe. I guess I've grown up a bit now compared to then :) (ye ke.. padahal minggu dpn balik umah jugakk, nk puasa dgn famly nyer psl. pardon me, thats me ^_^)

5 Comments:

mashimarossa said...

Selamat berpuase che aten~

p.s: kak saa pun nak balik umah gak next week~~ ngee~~

eVy-D-YaNa said...

selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak~ :)

kiera-fishies said...

samat poser jugak..
nanti kite
bukak poser
same2 yerp..
=)

ChE AtEn♥♥ said...

kak saa : oh iyeee? kak saa balik besut aka 'Best without U' ke? hihi.. sy blik ganu jugak :)

diana : makasih diana cute sentiasa ^_^

kiera : insyaAllah.. nti bka pose ramai2 satu rumah, satu blok, satu kos chemE.. possible? why not kn :)

Salaam Ramadhan al-Mubarak buat kak saa, diana ngan kiera ;)

eVy-D-YaNa said...

hehe...che aten puji diyana cute!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

terharu...pastu rasa bangga...hek3~


tapi..kena


TAHAN..TAHAN...TAHAN


esok nak posa dh..tak bole perasan lebih2...hik3~ :D