BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kawan2.. ;)

Sunday, July 19, 2009

Minggu ini kan sy telah...

Salaam..

Meh kita update apa yg dh jadi sepanjang minggu ni yakni bermula Isnin 13 Jul hingga Ahad 19 Jul.. *roll the drums* hehe..

Training utk demo silat cekak tetiap hari pagi (8.45am-12.45pm) dan petang jugakk tau (5.30pm-7.00pm) dgn rutin latihan yg memaksa otot2 serta urat badan utk bekerja lebih muatan. Eh, ape sy tulis neh? Suka hati laa.. Haha. Setelah 2 bulan duk umah jadi suri rumah 'dlm latihan' (tak qualified lg nk jd suri rumah btol2 neh, hikhik), phm2 la kn kalo duk umah tu metabolisme badan dgn anggunnya menjatuh.. Then balik2 je UTP start trening demo kne jog 10 round keliling Martial Art Room, kne pecut berulang kli across the room, kne lompat bintang, kne buat senaman hantu India eh bukan2 hantu Cina bak kata Abg Nazmi (ini nama sebenar, nama bukan sebenar ialah Abg Kord ke tah cane tau nk eja oopss sori.. beliau ketua komandan kami..) Lagi kne buat pe ek? Hmm.. Kena lompat tinggi smpai lutut cecah dada, menarik bunyinya kan, acu korang cuba try test skli =P Stretching2 biasa tu ad jgk la. Then, baru berlatih silat sebenar. Y'all bayang mcm mne terkezut nye badan I yg sedia lemau ni.. I bgtau mak I dia kata "Bagus la tu, duk umah baru ni badan cam da naek sket.." Erk, ini mmg membuatkan sy sgt suka dgn latihan intensif ni, suka ni suka sbb bleh jd kurus mcm Abg Nash (alamak, tersindir pulak sori Abg Nashrique =P) Hehe.. Over time we're getting more used to the training. Dh kurang semput dh.. Alhamdulillah :) Good job sume, good job~ But still, byk lg kne touch up. Kami budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan :)

Minggu ni jgk, seorang peminat Harry Potter telah keluar ke Ipoh walaupon beliau sgt tidak gemar ke sana semata-mata mahu menonton movie Harry Potter and the Half-Blood Prince. Selalunye beliau takkan masuk panggung kalau tak ditemani family tp disebabkan rasa cinta dan kasihnya kepada novel Harry Potter beliau pegi la jugak ditemani 2 rakan seperjuangan silat. Beliau yg tidak berani drive sendiri ke Ipoh telah memujuk rakannya yg lain utk memandu kereta kepunyaan beliau ke Ipoh. Ni la kali prtama beliau bg org lain drive kereta kesayangan beliau tu *boleh tepuk sikit* =D The movie ok laa.. Tp keciwa la beliau sbb muvie tu x sama cam buku. Kesimpulannya, baca novel sebenar lg bagus. Dan beliau telah meluahkan ketidakpuashatian beliau dlm blog ni.. Hehe =D

Last but not least... Semasa trening demo, sy byk spend masa dgn senior2 silat yg len espeseli kakak-kakak comel (oke puji dulu ye..) Dlm mood masih teringat kt rumah, rasa hepi jgk la sbb ad diorg ni suma yg sgt cool boleh anggap cam kakak ngan abang yg baik serta mithali (ye ke.. ye ke..?) But then, ad jgk kakak-kakak ni gangster la. Eh eh, tipu ni tipu. Bkn gangster tp mereka suka membuli. Kakak-kakak pembuli.. Mereka telah influence sy utk jadi gila-gila mcm mereka. Gila-gila tp tetap comel. Mengajuk bunyi serta gerakan kepala kuda? Hehe.. Oh, rosak sudah semua keayuan ku.. Tp yg peliknya makin dibuli makin sayang kpd mereka? Eh ehhh?? Betolkah ini sy? Adoi, ni mesti influence mereka ni sy pon dh merapu.. Kak Didie.. Kak Saa.. Pembuli comel dalam diam =P

Ok la cukup la tu, actly minggu ni sy happy. Kadang2 termenung sbb igt family. Oh, that's just me.. Esk semester baru bermula. Memohon berkat dan izin-Nya utk memulakan langkah baru..

p/s : jangan main perasaan... (jangan perasan jugak =P)

-td rumate kasik cucur durian, mula2 bau cam nk termuntah then sumbat dlm mulut.. eh, ad isi durian la. best jugakk. durian digoreng. haha. but still pening dgn bau nye-


16 Comments:

acoi di sini said...

cam styleje durian goreng tuh.hahaha..sape awak?tasha ke.hahah..kalo tasha,kata kat die pelik2 aa makanan yg dia bawak.hahaha..

eVy-D-YaNa said...

sronok kan trening demo? hehe

ktorg pn xprnh rsa fitness gtu bla trening demo sblum2 ni...tp kali ni dpt rsa..but ttp puas hati...

hehe


rupa-rupanya, che aten dh di influence oleh kak didie n kak saa ek..apa, si pembuli comel? hehe
bgus la tu, rpt2 la dgn diorg...ilmu n pngalaman diorg lbih byk drpd kta..diyana pn dlm proses blaja byk bnda lg..
insyaAllah, kalo ada rzki kta, ada la... :)

btw, selamat ke kelas hari ni!~ :D

ChE AtEn♥♥ said...

acoi : tu ah style kn? ak 1st tyme jmpe mknn tuh gk =P tasha bkn rumate ak la, dia duk sebelah bilik ak. amirah yg bwk, hehe..

dyana : konfem sgt puas hati dgn fitness sebegitu, sapa xpuas hati lg mmg nk kena ah dia.. hehe =D

haha.. tu la psl, penglaman diorg saaaangat byk. termasuk influence tu =P insyaAllah, kita sama2 blaja :) thx~

khairi 21 said...

xkn puji abg nash je kurus.. bley wat gado cm nie ;p

ChE AtEn♥♥ said...

oh.. haha, oke2. dsbbkn xmaw gado, encik khairi pon boleh dipuji kurus jugak *tepuk tepuk* =D

khairi 21 said...

haha..xpe2.wat ssh je2 ;p

haniza said...

trening elok2 :)
tc~ ^_^

ChE AtEn♥♥ said...

thx kak haniza :)

Nash™ said...

barulah tahu bila bca blog aten ni.

p/s:iye....abg nash kurus laaa... bkn sindir2 la.. ;P

mashimarossa said...

woh! terharu terharu terharu!
nanges-nanges abes tisu 1 dozen~
tak sangka ChE AtEn♥♥ sayang kat kaksaa ngan kak didie dan mungkin boleh masukkan nama kak effa sekali kot ha ha ha
iye kitorg pun sayang ChE AtEn♥♥~
sebenarnya kitorg tengah mencari pengganti kak moOn dan *duk duk duk tepuk-tepuk lantai ganti drumrolls* andalah orang yang kami cari2 selama ini..tapi kak mOon masih dalam ingatan~

khairi 21 said...

tlg ar nash..tlg ar trime kenyataan..haha

aurisshaura said...

salam~cik aten..
selamat maju jaya~^^

ChE AtEn♥♥ said...

abd nash : iye2, mmg kurus. xsindir neh xsindir. hehe.. abg nash bleh teruskan usaha utk jd lebih fit yg penting badan sehat walafiat :)

kak saa : fatin sayang semuaaa.. huhu. sbb semua pon istimewa d mata ku *wink wink* oh pengannti kak moon? cewahh.. tp btul la, rindu kt kak moon kn..

abg khairi : ala.. kasik la semangat skit kt abg nash :)

kak sakinah : maju maju maju.. vroom~ hehe. insyaAllah :)

khairi 21 said...

haha.xle bg smngat..ti dia perasan hehe =p
*gurau je nash*

Wan Pai said...

bersenam bnyk2 bgs utk hapuskn lemat trkumpul ms cuti... :P

irsyad said...

aktif bangat kamoo