BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kawan2.. ;)

Wednesday, August 12, 2009

Dan Kini Ku Sendiri..

Awak oo awk knpe tinggalkan kite?
Sedih kite taw T__T
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mesti anda sume pelik kn, post ni semacam je.. Huwaa~ Sedih neh sedih sungguh kne tinggal dgn seseorg. Kenapa pulak Che Aten sedih neh? Kena tinggal dgn pakwe ke? Sape2 yg terfikir mcm tu bila mula2 bce post ni mmg nk kena dgn sy heh. Suke hati je wat spekulasi, hahaha.. Tak mungkin tak mungkin, spekulasi tak masuk akal~

Al-kisahnya begini..
Smlm sorg hamba Allah ni g klinik sbb dia demam, batuk, selsema.. Check2 suhu dia 37.5 katenye (mcm xcaye je suhu neh, ntah2 dia lupa suhu sdri kot? =P) Dokter kte dia kne kuarantin. Dia mgunakan kuasa pjuk rayunya utk tidak dikuarantin so dokter suh dia dtg balik keesokan harinya yakni hari ni lah tu pn nk kne bgtaw ke.. Pastukan kan kan, time sy tgh lepak2 dlm blik after kelas abes dptla msg dr bdk-degil-taknak-kena-kuarantin tu ckp dia kne kuarantin jgk arini sb suhu dia xturun2. Pelik sungguh suhu serendah tu pn kne kuarantin dats why la i ragu2 dia neh btol ke ckp kt kite suhu dia 37.5 tah2 38.5 tak? Hahaha. Eh, gelak pulak tak simpati btol diri ini. Dlm pd tu smpt lg dia pesan kt kite suh mkn obat sbb kite batuk dh seminggu lebih xbaek2 (patot bimbang ke aa? minggu lps dh mkn obat tp cam dh immune dgn obat2 klinik neh~) huu, terharunya sy dia masih concern kt kwn dia even dri dia sdri bakal menerima hukuman 'penjara' di V2C. Hahaha. Hey, jgn gelak boleh x? Oleh itu dia telah mtk tlg sy htr brg2 peribadi dia ke V2C sb dia telah dhtr ke sana dgn van secara mendadak tnpe smpt amik pape brg utk bekalan hari2 kuarantinnya.

Then, on the way nk angkut brg2 dia ke keta sy d parking pocket C lalu la sebuah motor yg mana penunggangnya bru blik kelas kot.Dsbbkn dia pkai helmet siap dgn penutup muka skli mcm power rangers sudah so mula2 sy xpasan la dia tu sapa. Bila dia tgk sy bwk beg baju siap dgn pegang bantal kecik d tgn (bantal kepunyaan org kne kuarantin ye~) dia pon slow down & bukak penutup muka mcm power rangers transform sambil jerit "Bertukar!" (eh takdela dia jerit mcm tu, efek tmbhn penulis je neh) sambil bertanya "Nak balik umah ke?". Oh.. Dia ni rupenye igtkn power rangers mane. Sy pon kate la "Eh, tak la. Org kne kuarantin..". Terkejut la power rangers tu smbil brkte "Haaa??". Sy dh tahan gelak dh smbil membetulkan keadaan dgn menjwb "Eh eh, bukan2. Rumate kne kuarantin. Ni nk g antor brg kt dia la...". Seraya power rangers berkata "Oooo..". Hehe.. So anda tau dh la spe yg kne kuarantin skang ni kn. Btw, encik power rangers yg prihatin tu sbenornye adalah encik Apis Gimmik. Knpe dia gimmik? Sbb dia mmg gimmik, maklumat lanjut tnye encik Apis sdri lah malas nk crita lah =D

So end of story, ni la sbbnye npe sy sedih sbb sy kne tinggal tanpa rumate sorg2 kesepian utk menghadapi hari2 mendatang selama bpe lame pon sy taktaw la.. Plus, sy bimbang akan kesihatan rumate sy. Sy sgt yakin dia demam biasa je tp tu la kn, dokter nk kuarantin dia sgt ape boleh buat. Shbt2 tolong doakan rumate sy kne lepas dr kuarantin cpt2 eh, dlm kata lain agar dia sihat sempurna secepat mungkin insyaAllah.. And to the rest of u guys, do take good care of ur health and hygiene too. Npk mcm remeh tp bila diabaikan boleh menyebabkn impak yg amat besar including fatalities. Spiritually pon kne jge jgk ye kwn2 (especially yg ni paling kne bg penekanan dlm masa2 genting skang), selagi kita yakin dgn perlindungan Dia insyaAllah terpelihara :)

Wassalam~

5 Comments:

zahin kasturi said...

bila bersendirian kita akan lebih menghargai kehadiran sahabat2 yg selalu bersama kita...

ChE AtEn♥♥ said...

sangat betul itu T__T
eh tp x sendiri jugak, housemate sblh bilik dpn bilik suma ada ja.. hihi :)

zahin kasturi said...

btl jgk tu...
sure best dah dok kat rumah...

sabar menanti utk dok rumah...

ChE AtEn♥♥ said...

huhu.. x abes2 dia ni menanti nk dok umah. sayangilah bilik2 comel lg kiut d V1 tu sblom mereka dtinggalkn oleh kalian nxt sem =D

zahin kasturi said...

baek...
ni tgh menghabiskn saat2 yg indah dok kat v1..
bersama jiran2 yg pelbagai kerenah n perangai..
ye laa rase dok kat sini mcm lg best..