BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kawan2.. ;)

Tuesday, April 28, 2009

Jln Belakang UTP.. Huu~

Salaam..


Ad pe dgn jln blkg UTP? Tau x amende jln blkg UTP yg sy mksdkn nieh? Huhu.. Cmni, kalo anda dr Poket C jln straight then smpi kt simpang selalunye turn right menuju ke V4, V2 n so on. Tp kalo turn left ad satu jln yg kiri kanannye utan je.. Jln ni menuju ke CH. Ni la kot jln blkg UTP yg disebutkn.. Huhu. Mne lg kn? So.. kt cni nk kongsi bbrpe case studies yg dkutip dr blog senior ni:

1st Case Study: Kenapa block akademik UTP tak complete?
Ni diceritakan rakan aku jugak. Kata rakan aku ni lec UTP Dr Naufal dah bagi segala jawapan. Kan UTP cuma ada Poket C and D, mana pergi poket A & B? Semua orang tau dalam plan UTP bentuk blok akademik cam bintang tapi yang siap cuma separuh bintang. Tak mungkin Petronas tak cukup budget or malas nak sambung benti sparuh je buat building kan? dah seploh tahun lebey UTP tapi Petronas tak sambung pn buat. Dr Naufal pun cerita kat bdak2 ni. Nak dijadikan cerita tym diorang kosongkan tanah utk wat poket A n B ada pekerja2 mati. Macam2 la jadi. Tu sebab kosong je tanah luas utk poket A n B tu. Dr Naufal kate gak, lepas pukul 6 petang dia akan blah dari situ utk mengelakkan nmpak benda2 plik. Sebab kata dia memang lepas pukul 6 petang macam2 ada kat situ. cam astro. haha. Kalau korang berani gi ah lepak memalam dekat tepi blok 5 blok chemi tu.And nasihat ikhlas, jangan lepak, drive sorang2, or naek moto sorang kat jalan belakang utp tu. huhu~

2nd Case Study: cik bam tomel said...

haaa ~ meh aku kongsi gak ~
nie kwn aku la yg cter ~
rumate dea pnah lalu kat jln blkg utp tue ~ naek moto ~ sowg2 ~ waktu malam hari ~
smpai je dkt2 buldg 2 tue ~ tetibe je dea rse moto dea berat ~
kih3 ~ pephm je la kn ~ dea ingat tyr pncit ker aper ~ tp smpai je dpn CH moto dea ringan blk ~
huhu ~ nsb baek 'dea' tumpg kejap je ~
time dlu2 mse foundation ~ time memula dpt moto ~ so gayat la nak jln2 kat utp nie time memlm ~ so aku , ngan bdk yg kena tumpg nie ~ g la jejln ~ tp smpai je kat blkg buldg 2 tue (lokasi yg sme dgn citer diats)....tetiba lmpu jalan kat stu ~ tertutup ~ hahah ~
kate pon tak pnah jejln kat utp nie ~ so ape lg la ~ kitaorg trus patah blk ~ seram weh time tue ~


Uhuu.. Ni la antare kisah2 'menarik' yg ad kt UTP ni. Cuak x? Huhu. Tenang2 aja. Kalo nk kre byk lg cter yg sy da dgr tp xpelu la tlis kt cni. Mcm xde kaetan je. Tp pd lokasi yg satu ini, dat is jln blkg UTP, menarik minat sy dgn jayanye. Mengapakah? Alkisahnya begini...


Hari itu, Sabtu mlm Ahad, drive kete nk anta rumate ke V2 n then withdraw duet kt CIMB. Then balik blik, rse mcm ad sumtin x beres je. La.. bru igt kne bli sumtin utk event keesokan harinya. Tu la, wt keje last minute lg. Trun la Kopetro V5, usha2 xde la plak bnde yg diingini tu. Pikir2 jap, rse mcm bnde tu xleh dpt kt mne2 kdai lam UTP ni. Jeling jam, almost 10pm.. Alamak, kne kuar g kedai Rahmat la cmni. Tp dh lewat kot. Nk ajak housemate teman, sume bz mlm ni. Aiseh.. So, decide utk kua sorg2. Mak aih, kalo parents taw ni mmg kne lecture r.. So g blik kt parking Poket C, kuarkn kete then tetibe dtg idea 'menarik' utk lalu kt jln blkg UTP tu.. Sje nk rse xperience lalu situ mlm2, sorg2. Idea ni agak giler kn? So, smpi d simpang beloklah ke kiri memasuki alam jln blkg UTP. Situasi? Gelap (lampu jln ad tp still gelap amat), sunyi, SERAM. Mmg xde kete/moto/manusia len xcept me n my car. Dh almost half-way terdetik d hati, bodonye pegi lalu cni. Mse tu dh cuak giler2, dpn blkg juz ad jalan, tepi ad hutan. Xnpk langsung bangunan, means i'm rite in d middle of the jln blkg UTP. I juz focus my eyes ke atas jln yg dilimpahi lampu kete. Xbrani langsung nk naikkan kepala, afraid of seeing anyting white melintas or pape. Dh mcm2 ayat Quran kuar kt mulut mse tu. Huhu. Seyesly, meremang bulu roma. Jln blkg UTP tu rse mcm pjg giler sbb dh agak lme drive tp still xnpk bangunan akademik n CH. Of coz la, ble dh takot hati asyik mengire bile la detik2 cemas ni akan berakhir. Tu yg trase lame bangett tu.. But Alhamdulillah, xnpk pape yg pelik. Cane nk npk, drive tunduk tgk jln kt dpn je.. Huhu. Dh siap bli brg2 sume, blik UTP n then nk ke V5 gne jln dpn. Mmg xkn lalu dh jln blkg UTP sorg2 mlm2. Mmg keje giler.. Smpi kt bilik, housemate agak tekejut ble dey all taw sy lalu jln mcm td tu. One of them said, "Beraninye Che Aten.." dgn muke yg serius giler. I juz said, "Xde pape pn la.. Saje nk rase pengalaman bru". Padahal cuak amat kot~ Hehe ^_^


But then, td bile tebace blog senior tu baru la rse i shudnt have done that.. Berani tak bertempat. Huu~ Not reli sbb bmbg kne kaco dgn makhluk alam lain tu but kne kaco dgn makhluk alam sdri.. Phm2 je la kn~ Moral of d story, xyah cri penyakit nk lalu kt tmpt2 sunyi kt UTP mlm2 hari sengsorang dri. Sal makhluk halus sume tu, as usual, mereka jg makhluk Allah kn atas muka bumi ni. Even ad ayat Quran psl kaum mereka ni. Xpelu la nk takot xbtempat ye kekawan =) Wallahu'alam~

19 Comments:

Da[ReaL]mE said...

actually yg kes ramai yg pekerja mati tuh betul

kat area blok 4 and 5 pun
sebab
actually (again)
kat bawah tuh ader cam lorong bawah tanah
underground laa~
klu perasan
memg ade underground nak masuk punyer pintu kat blok2 tuh...
time pembinaan, rmi yg mati kat situ
tempat keras la kot..
so
dats y tak tersambung2 projek tuh..
means
citer dr naufal citer tuh
memg btulla..
=D

ChE AtEn♥♥ said...

uikss..
ya ka?
gwe mikirin itu hanya dongengan semata.. kok benar seyh~
xpe la, asal sy xganggu 'mereka', 'mereka' xganggu sy biarla.. makhluk Tuhan jugop kn..

Cik TiRa said...

waaaa...seyes meremang bulu rome kite..wuuuu..seram2..che aten, bwk kite jejalan kat JLN BLKG UTP tu...nk try gak..hehe (poyo jer kite ni, bajet berani)

hmmm, dh agak dh ade sumting "keras" kat jln tu...sbb tlalu remote la kwsn tu...lagi 1 sbb kukuh y kite xmk duk v5..hahaha..v4 sgt centre..hehe (berbangge jap)

abg kite ade cter gak..pakgad mmg sume akan blah kalo dh start kul 6..xmo diorg jage kat ctu dh..sbb ade one case ni, abg kite cter...tgh diorg wat lab, tbe2 dgr bunyi bende berat jatuh..but tis one bukan kat blok CE, ni kat blok 13! kat ujung gak..huuu..sume cuak, then pi cari.xde pape pun yg jatuh..

kat blok B pun horror gak..abg kite ade "pengalaman" dgn "mereka" di situ...

ChE AtEn♥♥ said...

nk jejalan kt situ ke? huhu.. jom la.. kalo ad teman kite ok je =P

ouh.. byk plak buke cter kt cni, misteri2~ citer yg dlm bilik basic dance tu eh? huuu~

sitysakura said...

huhu..seram2..bilik basic dance mmg de pn..kte pn muzik ni mainan syaitan..ape x nye..ade owg cite, ade yang menegur time owg tu nk tutup lmpu bilik tuh..da la bilik tu penuh ngn cermin..x ke cuak..kih2..

Wan Pai said...

bkn x nk percaya tp x penah kena..
slalu balik jog kul 7 pn x de pape kt jln blkg UTP..

member penah lalu ngan moto kt jln blkg UTP kul 3 pagi pn xde pape..

my konklusi la,mainan perasaan jek yg lebih2..klo da takut n dgr plak mcm2 citer mmg r..psiko jek..

x dnafikan makhluk halus ad,tp mereka sume juga hamba Allah..takutlah hnya pd Yang Esa..

athirah said...

hmmm..kite pun x penah nmpk or jumpe lagi la smpai skrg...
naseb baek la...sbb kite mmg lemah smgt pun, tp horror muvi kite mmg layan abes...hehe
pastu g toilet suro org teman..hak3

sitysakura said...

btol2..tirah ni..mlm2 asek suh kite teman g toilet..org nk habeskan mimpi indah pn x jd..sbb cik tirah ni kaco..huhu..

ChE AtEn♥♥ said...

uhuh.. smgt korg diskus topik ni ye..

actualy kan wan pai a.k.a head department ku, kite pon xbpe caye gk sbb setakat ni mmg xpena jpe lg la.. yg cuak ritu sbb takot ad manusia x diundang tahan kete kite tgh2 utan tu.. huhu~ setuju dgn bos wan pai, mereka jge hamba Allah.. takut hny pd-Nya~

sity, len kali kalo tira tgk horror muvie, tarik wayar laptop dye.. nyusahkn je kejot sity suh teman g toilet.. hehe..

~kuat semangat kuat semangat La Takhof~

Khairin said...

eheh..kay slalulaa jgak lalu jalan tu mlm2..jalan tu agak dekatkan nak ke depan?pna skali lalu sorang2 time pkul 12..alhamdullilah xjd ape2..ekceli maybe ni sme mainan perasaan..jgn pk2kan sgt coz slalunye ape yg kite pk tu yg akan keluar ;)klo nak diikutkan parking belakang v5j ni pon da agak menakutkan..ahaha

ChE AtEn♥♥ said...

ouh.. ye ek?
kay lg brani dr kite kot, 12 mlm tuuuu...
hehe..
agak r, kdg2 ble kite pk kn sgt bnde tu smpi ternampak mcm btol2 ad.. padahal xde pown~
but still kay, better jgn lalu tmpt sunyi sorg2 mlm2.. bhye.. biarla berteman.. uhuh, pandai nasihat org je kite ni pown =D
parking blkg v5j? huhu, dh mmg biase park sorg2 kt ctu tgh2 mlm.lg2 kalo meeting abes lmbt.. aiseh~

Wan Pai said...

lg takut klo nk bukak tenet baca blog..sbb blh memakan masa berjam2..sgguh menakutkn bl da dekat ngan final..hahaha...

kiera-fishies said...

siyes!! tajuk hot!

ChE AtEn♥♥ said...

haha.. btol tu wan pai.. lagi2 anda yg suke merayap d alam blog. nti final exam jwb mcm tulis comment kt blog.. aaa... seram tu wey~

well kiera, u know im hot~ =P

cik ateen =p said...

saye penah lalu jugak jalan blakang utp tuh! (nk jugak menyemak kat cni.. hehe..)

tapi tym nk wat riadah petang mse interview utp dlu la.. hehe..

dan mase tu lalu dengan xde perasaannye.. hehe.. =D

ChE AtEn♥♥ said...

haha.. fames UTP, smpi dak CFSIIUM pn leh interfere skali kt cni..

korg dlu riadah kt ctu ek? pergh, mse interview ad riadah gk.. apsal ak yg jadik rumate sementara ko ni xtaw pn? hehe..

cik ateen [mcm ckp dgn dri sdri plak], jejom la dtg cni lg.. bleh tumpang secara haram kt blik kite lg =P

Anonymous said...

woowww che aten bwk kete dah ke. hebat2!

ChE AtEn♥♥ said...

huhu.. xde lah hebat~
bese2 je..
mengapa anonymous whai kamu, spe ni ek??

cik ateen =] said...

haha..
bkn riadah kat c2..
kteorg lalu kt c2 otw nk g prog ptg..
klu x silap riadah la..
tp bkn la lalu sensoram cam che aten =p
lalu ramai2 ngn bdk2 yg stay kt v2 aritu..
ehehe..

huhu..
jom!
hang bwk keta hang mai pj, kta g tronoh sesame nak?
hehe..

blek leklok! =]